Traductor

sábado, 23 de marzo de 2013

HEAVYPUNKPOP

Aquesta setmana he escoltat 3 grups que no tenen res que vore entre si... bueno sí que tenen algo en comú: la qualitat músical.

El primer d'ells és Neuman. Quan els vaig descobrir i vaig començar a mirar el seus videos entre que canten en anglés i la pinta del guitarra i cantant que pareix super "guiri" evidentment vaig pensar que no eren espanyols. Doncs mira tú per on que són de Murcia!! La banda la integren Paco Román (veu i gutarra) i Fernando Lillo (teclats) i tan sols porta uns 3 anys de trajectoria. Pero quina trajectoria! En només 2 discs han aconseguit un gran exit no només a nivell nacional sino també internacional, sent reconeguts inclús per la revista Rolling Stone com uns dels grups "a escoltar". Tenen un estil fosquet que va del simple pop, passant pel pop rock i que derviva en algunes cançons al que podriem anomenar com poprock progresiu, ja que no tenen ningún pudor en fer temes de 10 ó 12 minuts. I com diriem en castellà "para muestra un botón":

Neuman - Sil Fono

Un altre grup que m'ha sorprés gratament ha estat Cuello. Que gracies a Déu que tenen el disc en el Spotify perque sino ves a buscar cuello en internet a vore si els trobes. I sino teniu Spotify podeu escoltar el disc sencer desde la seua web: http://cuello.bandcamp.com/ Me'ls va descobrir el meu cunyat Luismi (Luchos) i la millor manera de descriure l'únic disc que tenen i que acaben de traure aquest any és amb les paraules que ell va utilitzar: "para mi este disco es un clásico" Jajajaja! Recent tret i és un clàssic? Doncs la veritat és que no li falte gens de raó. El disc sona molt i molt be, directe, agresiu, contundent. Sembla un disc punk-rock de tota la vida, d'estos que has maxacat en cassette una i mil voltes i lo millor de tot és que enganxa moltisim. La formació esta capitanejada per José Guerrero, que està present també en Betunizer, Jupiter Lion i La Orquesta del Caballo Ganador. No sé com dóna a bast el tio! Aquest és el seu primer video: 

Cuello. Estudiándote

I per últim ahi van uns suecs que si sou jeviiiiiimetaaaaals (com diria el meu primo Iván Navarro) vos encantaran. S'anomenen Three Seasons i fan un rock setentero psicodèlic rollo Led Zeppelin amb moltísima qualitat. La veu cridanera del cantant, el organo Hammond sonant de fons, guitarra metalera i una bateria i un baix contundents creen un estil que ens trasllada 40 anys enrere.

Three Seasons - Since Our First Day



No hay comentarios:

Publicar un comentario